Over Monique

“Het leven mag geleefd worden”

Monique Goemans is auteur van twee gedichtenbundels: ‘Hoe gewoon bijzonder is’ en ‘Leven en NU’. De gedichten die verzameld zijn in de eerste bundel ontstonden naar aanleiding van het overlijden van haar middelste zoon in 2012.

Monique schrijft graag over alle wezenlijke thema’s van het leven. Behalve dat dit voor haar een persoonlijke manier is om haar gedachten en gevoelens te uiten, zet ze anderen graag aan tot bewustzijn en zelfreflectie.  Daarnaast schrijft Monique gedichten op maat voor particulieren en of bedrijven. Ze vertaalt bijvoorbeeld de naam van een bedrijf in een gedicht. Maar ook schrijft ze met veel plezier gedichten over een aangereikt thema.

Monique Goemans geeft lezingen over rouwverwerking en sensitiviteit. Ze houdt  ervan om mensen te inspireren door ze op een andere manier naar zaken te laten kijken. Dat doet ze met diepgang en de nodige humor om zo het een en ander weer te relativeren. Het is een spel van woorden en het zoeken naar een balans in een bepaald spanningsveld. Ze neemt haar lezers en toehoorders mee in haar binnenwereld en zet aan tot reflectie. Ze geniet er enorm van wanneer er daardoor verbinding en samenwerking of saamhorigheid ontstaat. Ze zegt: “Omdat we uiteindelijk verschillend niet zo anders zijn…”

Naast haar schrijfbedrijf is Monique eigenaar van Praktijk Moospoos. In praktijk Moospoos helpt ze mensen weer lekker in hun lijf te komen door middel van uiteenlopende massages zowel klassiek als holistisch, coaching, reiki, readings en diverse lessen.

Zelf heeft ze ervaren dat met behulp van massages je de weg naar je lichaam terug kunt vinden bij bijvoorbeeld rouw of  burnoutklachten. En massage is een fijne manier ter preventie en voorkoming van allerlei gezondheidsklachten.

De combinatie van het hebben van een schrijfbedrijf en een praktijk maakt dat Monique zowel met haar hart, hoofd en handen kan werken en daarmee haar talenten optimaal benut. Monique is in te huren als: spreker, inspirator en presentator